2014. július 5., szombat

A LÁNYOK MIT AKARNAK?

 
    Legutóbb is épp zenei anyag megjelenésekor írtunk. Azóta az EP szépen éli az életét, a számok beépültek a koncertprogramba... Június végén újfent Érdre zarándokoltunk, hogy nyugodt körülmények között újabb kislemeznyi anyagot rögzítsünk. Még mindig tartjuk magunkat ahhoz, hogy a régi, Catfoodos korszakunkból származó dalokat is fel kell venni, hogy méltó formában maradjanak meg, arról nem is beszélve, hogy ezek a dalok máig a koncertek gerincét adó, erős számok közé tartoznak.
   A Lányok mit akarnak? című dal még 2009-ben született, a zenekart akkor még Catfoodnak hívták és csak nagyon kósza ötleteink voltak, hogy merre is induljunk, úgyhogy a számírás végül ebbe a kis humoros, rockos dalba torkollott. Lényegében két szám hatására (The Raconteurs - Salute Your Solution, Varga Zsuzsa - A lányok másra várnak) született kis szerzemény, amiben kezdettől megérezte a közönség a komolytalanságot így általában rettentő nagyot bulizunk rá koncerteken, jellegzetesen program végén vagy a ráadásban kerül rá sor, hogy megvívjuk benne a gitár-szájharmonika párbajt. (Azt hiszem a gitár győz.)
   Nem tudom mennyire van még egy két számos kiadványnak A és B oldala, talán csak annak van jelentősége, hogy a Youtube lejátszási listán melyik van előrébb, általában azt hallgatják meg többen. A klasszikus értelemben azonban a kislemezünk A oldalas száma A szem, a szív, a száj vagy ahogy a refrénből rövidítettük magunknak a címét a Nyugatinál.
   Egészen friss szerzemény, a dal közepe a stúdiómunkálatok közben született meg. Ebben a dalban egy kicsit visszatér a korai számok cinikus szerelmi szála, úgyhogy akár időbeli folytatása is lehetne a Lányoknak. Abban azonban megegyezhetünk, hogy a zenei oldala jóval összetettebb.
   
  Hiába azonban a rendszeres kislemez gyártás, olyan mértékben torlódnak fel a számok már évek óta, hogy (ta-daaaaam) elhatároztuk, hogy összehozunk egy nagylemezt mindenki nagy boldogságára. 
  Addig is hallgassátok szeretettel ezt a kislemezt.
LETÖLTÉS:
MP3-ban itt -> https://soundcloud.com/vagnerzenekar/sets/a-lanyok-mit-akarnak
WAV-ban itt -> http://vagner.bandcamp.com/
Kellemes nyarat kívánunk!

A non-stop sörözéstől megrogyott arcok



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése