2016. március 12., szombat

NÉZZÜK EGYÜTT

Pár érdekesség az új klippel kapcsolatban: Ki van a maszk mögött? Mi inspirálta? Miről szól? Hogyan készült?

Az Annyi bánat című dal egy népdal átdolgozása. helyesebben egy népdal ráültetése egy korábban készült zenei alapra. Véletlenül alakult így, ezért van az, hogy a hangszerelés semmiben sem emlékeztet népzenére, valójában a 60-as évek közepének brit pszichedelikus zenéjével mutat kapcsolatot. (pl.: Beatles - Tomorrow never knows)
Ja, hogy még nem láttad az új klipet? Gyorsan nézd meg és folytatjuk :)


A klip képi világát ugyanennek a korszaknak a magyar képzőművészete inspirálta, elsősorban a popart festmények, egész konkrétan Lakner László Száj című munkája 1969-ből.


A klip zömét Kaposváron a Berzsenyi parkban vettük fel, ezt egészítettük ki pár próbatermi felvétellel és a rajzos részekkel. Mivel a videót saját magunk készítettük az agancsos maszkot egy lelkes beugró színész viselte (Tóth Zoltán)
A gitárszóló rész alatt már Mátyás viselte a maszkot, ami egyébként eredetileg egy tehénkoponyáról készült papírmasé másolat agancsokkal kiegészítve.
A videóba többen is besegítettek a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolából, hogy időben elkészüljön (így sem sikerült). Az ő nevüket a youtube-on olvashatod a videó alatt.
A népdalos szöveg és a beatzene közti szakadékot igyekszik áthidalni a klipben feltűnő, popartos elemként is működő kakasos nyalóka és mézeskalács szív.
Ha bármi kérdés maradt benned a videóval kapcsolatban nyugodtan tedd fel nekünk :)

Jó szórakozást és csodás tavaszi időt kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése